Traen din kat

Katten er det perfekte kæledyr for den travle forretningsmand eller -kvinde

Der hersker en fordom om, at katteejere som oftest er ensomme damer, hvis liv ene og alene kredser om deres katte. Dette er naturligvis ikke sandt, men det har alligevel betydet, at mange ser hunden som det overlegne kæledyr, mens katten i højere grad er et hovent enspænder dyr. Det kan der også være en smule sandhed i, men det betyder ingenlunde, at katten ikke kan være et godt kæledyr. I mange tilfælde vil en kat tilmed være at foretrække frem for en hund. Det vil for eksempel være tilfældet, hvis du ikke altid har tid, mulighed eller lyst til at gå daglige ture i parken, eller hvis du bare, ligesom katten, er en rolig enspænder. 

Enspænder eller ej?

Kort sagt er katten altså det oplagte kæledyr til den travle forretnings- mand eller kvinde. Katten har nemlig ikke konstant brug for stimulus og opmærksomhed, og den kan sagtens gå udendørs i flere dage ad gangen uden de store problemer. Medmindre du har fedet den alt for meget op på sukkerrigt kattefoder, burde den nemlig stadig have jagtinstinkterne i behold. Alligevel får du alle de mange fordele ved at have en pelset kompagnon i huset såsom selskab efter en lang arbejdsdag og et kærligt slik på hånden. Hvis den slags falder i din smag, kan du sågar træne katten.

Træn din kat

En anden grund til, at mange foretrækker hunden, er nemlig netop det at kunne træne dyret. Det er imidlertid en misforståelse, at man ikke også kan træne katten med det rigtige katteudstyr og den rigtige mængde godbidder kan det nemlig sagtens lade sig gøre at lære den at komme på kommando, sidde og meget andet. Ligeledes i modsætning til, hvad mange tror, findes der også masser af katteudstyr og kattelegetøj, som katte elsker at gøre brug af. Det er ikke kun kradsetræet. Du kan finde en hel del af den slags og i det hele taget alt til hund og kat online, hvor der ofte også vil være udførlige forklaringer for de uindviede.

 

Hvis du altså altid godt har kunnet tænke dig en pelset kompagnon i hjemmet men altid har undgået det grundet fordomme og en travl arbejdsuge, så kan det altså være, at du skal prøve katten. Som nævnt er det et dyr, der godt kan klare sig selv, men som samtidig gladelig tager imod nyt legetøj, træning og kløen bag øret.

En pelset kompagnon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *